Avşa Hakkında

Avşa Hakkında

Avşa Hakkında

Avşa Hakkında

Avşa, Marmara Denizi'nde ada. İstanbul'a deniz otobüsüyle 2,5 Erdek'e ise gemiyle 1 saat 50 dakika uzaklıktadır. Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. İlçe merkezine 11 km, il merkezine 155 km uzaklıktadır. Avşa adasının diğer adı "Türkeli" adasıdır. Fakat "Türkeli" ismi "Avşa" olarak değişmiştir.

Çınar Koyu, Avşa Adası merkezinin güneybatı sahil kesiminde yer alıyor. Asırlık çınar ağaçları ile çevrili bölge, Marmara Denizi'nin maviliği ile yeşilin eşsiz uyumunu gözler önüne sermektedir. Avşa üzerinde yer alan en büyük koy olarak kabul edilmektedir. 

Avşa Adası'nın merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Kadınlar Plajı, yalnızca bayanların giriş yapabildiği bir plaj olarak kullanılmaktadır.

Adanın en güzel koyları arasında bulunan Mavi Koy, Avşa Adası'na 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Avşa Adası, eğlence mekanlarıyla da ön plana çıkan bir tatil beldesi olarak bilinmektedir. Her tarza uygun eğlence mekanları ile oldukça keyifli vakit geçirmenize olanak tanımaktadır.

Yiğitler köyünün hemen yanında bir konuma sahip Avşa Altınkum Plajı, ismini incecik altın rengine sahip kumlarından almıştır. Altınkum Plajı, bölge halkı tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmekte olan, Avşa Adası üzerindeki en popüler plajlar arasındadır. Denizinin buz mavisine benzeyen rengi, akvaryum görüntüsü oluşturmaktadır. 

Avşa Adası merkezinde yer alan iskeleden 2 kilometre uzaklıkta bir konuma sahip Manastır Koyu, adanın içerisinden yürüyerek ulaşım sağlanabildiği için en çok tercih edilen koylar arasında yer almaktadır.